VI VIL REDDE JORDA!

Prosjektarbeid i Harestua barnehage våren 2018. "Vi vil redde jorda", prosjekt om søppel.

VI VIL REDDE JORDA!

Våren 2018 har Hareungan i Harestua barnehage hatt prosjektarbeid om søppelproblematikken.

Det hele startet med vår årlige søppelplukketur her på Ludeflaten. Vi fant utrolig mye søppel, og spesielt mye plast. Dette påvirket oss, både barn og voksne, og spesielt at da vi kom til turområdet fant vi en død fugl. Hadde den død på grunn å ha spist plast tro?

Dette ble startet på nytt prosjekt.

Prosjektarbeid er utrolig spennende å jobbe med, verken barn eller voksen vet hvor veien går. I dette prosjektet har det vært tydelig for oss alle at barna har blitt engasjerte. Prosjektet har gjort at både vi ansatte, barn og foreldre tenker mer miljø enn tidligere. Vi i barnehagen har lenge sortet avfall i barnehagen, restavfall, matavfall, plast, papp og papir, glass og metall og farlig avfall. I det siste har vi også endret på andre ting, som at vi har kjøpt inn miljønett til skiftetøy, sydd egne skotrekk og vi bruker gamle glass fra f.eks taco saus til drikkeglass.

VI LAGER SØPPELUTSTILLING:

Vi opplever også at barna forteller om mer sortering hjemme og turer sammen med foreldre for å plukke søppel i nærområdet. Et lite innlegg i Vennesla tidende har vi også hatt.

Vi vil med dette oppfordre alle til å gjøre en innsats, det er vi som kan gjøre noe!